Naam : Jan Hoetink
1e vlucht : 9 April 2008
Paramotor : Nirvana Rodeo 125

Trike

Scherm

:

Nirvana Cruise Carbon

Bodyguard

Noodscherm : Independence 160 Kg.
:

Mijn eerste vlucht

 

Get that smile off your face


Zomaar een zonnige woensdagmiddag in het Twentse land.
Prachtig weer en een klein windje dat nogal eens van richting verandert...  ...rustig de motor opgebouwd, en ondertussen meldt ook Clemens zich.


We pakken de schermen uit en zetten deze een paar keer op.
Dan de kniebeschermers aan (werkt fantastisch, zeker als het een beetje nat is) en plaatsnemen voor de motor.


Ivo verteld over het opzetten, het vooral toch doorlopen, de eerste bocht naar links en de hoeveelheid gas.


Mooi windje en daar gaan we .... ... scherm scheef en de porto piept.... Afbreken dus! Tweede poging .... zelfde resultaat

De twijfel slaat toe. Ik leer dit nooit. Niet genoeg atletische capaciteiten? Misschien dan toch eerst Clemens een keer ?

Nog 1 keer..., opzetten en ... ja het gaat goed..., kleine controleblik en blijven lopen.... Langzaam meer gas...
... Ik hoor Ivo.... Rechterop !!


Meer gas,ik voel dat het scherm begint te dragen. Moet ik al gaan zitten? Een miniscule weifeling, maar dan hoor ik Ivo in gedachten roepen... niet te vroeg gaan zitten..., en ik doe er nog een schepje gas en spierkracht bij. Ongelofelijk ..!!
Ik ben iets van de grond... kom weer iets terug en dan gebeurt het....... IK VLIEG !.... Een paar krachttermen verwaaien in het motorgeluid. Zoals voorspelt zorgt de torque voor een draaing naar rechts en als ik de bomenrij op me af zie komen moest ik nog even denken aan de instructie van Ivo: ...eerst een bocht naar links. Te laat!!! ...
.. Gas erbij en de Parasport Simonini schiet samen met mijn ruim 100 kg omhoog. Ik laat de rechter riser los en druk me wat verder in het zitje...
... Nog meer bomen, weer wat gas en ik vlieg met een rechterbocht over het veld... Veel gezwaai en omhooggestoken duimen. Wat een schitterend gevoel!!
Een bochtje naar links, maar rechtsom gaat voorlopig toch makkelijker.... Ik knijp eens flink in de gashendel en schrik bijna van de power die deze motor heeft.
Genietend van het uitzicht vlieg ik nog een stukje en ga dan terug richting veld... Op ongeveer 30 meter zet ik de motor af en vlieg rustig terug. Iets te vroeg flairen zorgt ervoor dat de landing niet de meest elegante is, maar alles is heel en de eerste vlucht is een FEIT.

Met een big smile neem ik de felicitaties van iedereen in ontvangst,en die smile is er sindsdien ook niet meer afgeweest.

In 1 woord :  SUPER !!


Jan Hoetink
9 April 2008