Patrick vliegt met Nirvana Rodeo 125

 

Zaterdag 27 april,2008 in Markelo.

Jan de Wingman

Na kennismaking met joop en tinus kwamen Ivo, Martijn, Jan en wat later ook Ronald, aan op de Oomsdijk in Markelo. Een geweldig veldje om het vliegen te leren.


Met een prachtig windje en heerlijke voorjaars temperatuur moet het er vandaag maar eens van komen.VLIEGEN!


Na wat montagewerk aan mijn eigen machtige Nirvana Rodeo 125 toch maar eerst even wat opzet oefeningen doen met het scherm en zorgen voor de juiste controle. Ook lopen met enkel de motor op de rug hoort bij het programma om de kracht van de motor te voelen. Wat een power!

Jan is inmiddels ook druk in de weer met zijn scherm en het ziet er goed uit.Tevreden met zijn oefeningen is Jan er zeker van.

Hij gaat de lucht in!! Nadat alles is aangekoppeld en ingesnoerd gaat Jan van start! Het gaat direct goed en Jan vliegt het blauwe tegemoet. Na een korte tussenlanding om het harnass wat comfortabeler in te stellen gaat onze Jan weer opnieuw met een goede start zelfverzekerd de lucht in.

Het is een geweldig gezicht om Jan steeds hoger en verder te zien vliegen. De kracht van de simonini is duidelijk zichtbaar. Jan heeft een enorme stijgsnelheid. Dit is duidelijk te zien op de film.

Mijn eerste vlucht bij ParaTwente

Nu is het dan toch echt mijn beurt om te gaan vliegen. Samen met Ivo alles klaarzetten en aangehaakt.Het is nu tijd om in het harnas te kruipen en de radio te testen.


De zenuwen beginnen nu toch wel te komen als Ivo afstand neemt en via de radio vraagt of ik er klaar voor ben.

Met de adrenaline in het lijf knik ik tegen Ivo dat ik er klaar voor ben. Nog even het gas geven checken en dan.... START!


Voorover lopend voel ik dat mijn scherm schuin op komt. Op de radio zegt Ivo dat het toch goed gaat en dat ik zijn kant op moet sturen. Dit valt even tegen en de gedachte om af te breken speelt op...

..."doorgaan" roept Ivo. Met een paar passen voelde ik dat mijn scherm begon te dragen.
Nog wat meer gas en...lopen... lopen...IK VLIEG!!
De felicitaties van Ivo over de radio klinken ......GEWELDIG!

En dan vlieg ik en begin te beseffen dat ik erg aan het genieten ben.In de lucht komt Jan voorbij met een duim omhoog. Een mooi gezicht om een collega piloot in de lucht te treffen. Jan de Wingman!!


Ook Martijn komt niet veel later voorbij. Ook hij gaat via één goede start direct de lucht in. SUPER!!


Na een uur vliegen word ik door brandstofgebrek gedwongen om te landen. De landing is perfect en een geslaagde vlucht kan genoteerd worden.


Wat een ervaring!! Met een smile op mijn gezicht neem ik de felicitaties in ontvangst.

Allemaal bedankt en tot op het veld.

Met vriendelijke groet,


Patrick Straver.