3 Fasen

De opleiding snorvliegen bestaat bij Paratwente uit 3 fasen:

 

Fase 1:

Volgen van de basis door op de grond met een scherm te gaan oefenen.

Afhankelijk van vooropleiding volgt er een of meerdere vluchten met de trike zodat de start en landing geoefend wordt.

Indien met beschikt over een KNVvL schermvliegbrevet, of een gelijkstelling hieraan, dan heeft met voor dit onderdeel vrijstelling.

 

Fase 2:

10 vlieguren onder directe begeleiding van een KNVvL instructeur. Er wordt geleerd veilig te starten, te landen en te vliegen.

Indien met goed gevolg afgelegt, ontvangt men de Soloverklaring.

 

Fase 3:

 

10 vlieguren onder verantwoordelijkheid van een KNVvL  instructeur. Men is dus in het bezit van de Soloverklaring en kan ervaring opdoen voor het brevet / examen.

Men mag verder weg vliegen van het veld.

Het praktijkexamen wordt afgenomen door 2 examinatoren.

 

 

 

Medische verklaring


Men dient voor de aanvang van een fase een eigen medische verklaring in te vullen. Indien men 1 van de vragen met ja moet beantwoorden, zal men een medische keuring moeten ondergaan bij een SMI voordat met de cursus aangevangen wordt.


Mocht blijken dat deze SMI keuring negatief uitpakt, dan zal de cursus worden ontbonden en eventuele cursusgelden geretourneerd worden.


Indien men alle vragen op de eigen verklaring met nee heeft beantwoord en later blijkt bij aanvraag van het brevet waar een SMI keuring noodzakelijk is dat men medisch niet geschikt is, dan is dit het risico voor rekening van de cursist.