Hallo Ivo,

Nog bedankt voor het weekend vol adrenaline, daar doen we het voor.                  

Ik heb vrijdag mijn eerste cursus gehad, na wat grond oefeningen. Motor gestart de bedoeling was nog eerst wat grondoefeningen met lopende motor, maar Ivo zei gas geven, en ik ging de lucht in.

De omstandigheden waren buiten gewoon perfect, er stond een beetje wind dus ik had maar een paar passen nodig.afgas

Ik heb 35 minuten kunnen vliegen en kunnen experimenteren met de motor, en het gedrag ervan kunnen ervaren. Landing was ook goed al had ik de indruk dat ik duidelijk sneller naar beneden ging dan normaal  door het extra gewicht van de motor.  (ik zit dan ook net iets over het max vlieggewicht van mijn scherm)

Nu ben ik helemaal verkocht natuurlijk, ga er zaterdagmiddag nog even weer heen, wie weet nog een vluchtje?

Zaterdag 31-10-09

Vandaag inderdaad weer een dik half uur gevlogen, maar nu blijk dat mijn eerste start  (van gisteren) toch iets meer beginners geluk was dan wijsheid. De eerste start van vandaag was een voorbeeld van waar je allemaal op moet letten tijdens zo’n start, (deed ik dus nog niet).

In men enthousiasme de motor toch iets te weinig tijd gegeven om goed warm te lopen, waardoor ik bij de start iets van de grond kwam en al een zithouding aannam, grote fout dus want de motor zakte weer in toeren en sloeg nog net niet af.  Dus ik ging weer naar beneden hetgeen iets te hard ging om te kunnen blijven lopen dus ik viel met de hele mikmak op de grond terwijl de motor nog draaide, deze had ik ook al eerder moeten uitzetten natuurlijk.

Goed ik kan dit natuurlijk ook weer bijschrijven als ervaring en voorbeeld hoe het niet moet.

De tweede start, heeft Ivo me een beetje geholpen om het scherm op te zetten, er stond een straf windje (3,5). En natuurlijk hebben we de motor iets meer tijd gegeven om warm te lopen en iets rijker gezet. Hij sloeg dan ook niet meer af en bracht me al snel op 300meter, toen was het weer één en al genieten!

Een aanrader ! niet alleen voor beginners maar ook voor de mensen die al berg en/of lier ervaring hebben want je beleeft die ultieme kick compleet opnieuw is mijn ervaring.

Groeten,

Roger